Voorbereidingen voor een huwelijk

Mensen die mij kennen weten dat ik teveel hobbies heb. Zo ben ik fan van koken, muziek (maar dan luisteren), bier en ook fotografie.

Het laatste zorgt ervoor dat je nog wel eens in een situatie terecht komt. Zo hebben we dit jaar al één keer een huwelijk mogen fotograferen van Berry en Renate Stuiver. Door omstandigheden zijn we gevraagd, en hebben we toegezegd dat we het doen. Dus: huwelijk fotograferen, de foto’s van bruid en bruidegom, en uiteraard het feest daarna.

We hebben daar flink wat leermomenten uit getrokken. Eén daarvan is het feit dat een huwelijksfotograaf een geldbedrag vraagt, wat toch flink in de papieren kan lopen. Ik ben al bedragen tegen gekomen van rond de €1300.–, wat niet weinig is, en durf te wedden dat veelvouden ook mogelijk zijn.

Als je echter weet hoeveel werk (lees: tijd) er in fotografie gaat zitten dan vind ik dat soort bedragen koopjes.

De oud manager van Essebes vroeg ons vervolgens om haar huwelijk met Robin te fotograferen. Hoewel we aangeraden hebben om een professional te huren (immers: het is wel je huwelijk!), zijn we uitgenodigd voor het huwelijk en het feest daarna. Mét camera natuurlijk. We beginnen in het oude stadhuis van Schiedam, en vervolgen onze reis naar Engels.

Alleen: Engels rond 19:00 is pikkedonker. En mijn Pentax is bijzonder lichtgevoelig, maar extra licht is niet erg. Hiervoor is er een Metz Megablitz gekomen.

Om nog meer voorbereid te zijn hebben we vanmiddag een Spydercube gehaald. Dit kleine doosje moet het mogelijk maken om sneller je RAW-foto’s aan te passen qua lichtbalans. In de komende paar dagen zal ik laten weten wat ik er van vind. Ook zullen we dan foto’s laten zien van een grapje wat we uit gaan halen op het huwelijk. Wordt vervolgd dus 🙂

Dit bericht is geplaatst in Daily stuff met de tags , , , . Bookmark de permalink.