Cultfilms, Pim Fortuyn en hoolies

En weer een redelijk weekend achter de kiezen. Mijn moeder was gister in de BGS, en bracht gezelligheid mee. Ze had alleen het weer van vandaag – zondag – moeten hebben 🙂

Marktje gedaan, en uiteindelijk La Meglio Gioventu afgekeken. De film geef ik een 7.5. Italianen blijven mooie mensen…

Vandaag op pad geweest met de camera van Joost. Zoals wel zullen weten is 6 mei – “de dag waarom de democratie vermoord werd” – de dag waarop Pim Fortuyn vermoord werd. Door een linkse kogel. Of zoiets. Ik vond het niet geheel gepast om te filmen bij de Blaak 555 (waar ik nog 1,5 jaar gewerkt heb – Hoi Fortis!), maar ik vond het wel prettig om eens te kijken wat er gebeurde op het plein. Lang leve de iPhone voor de niet-opvallende foto!

De sfeer vond ik…. vreemd… Ik ben – tot zijn dood – niet een voorstander geweest van Pim Fortuyn. Ik zag wel de kracht – en stupiditeit – van media die verslag deden over Fortuyn. Ik heb eens een discussie gehad met mijn vader over het al-dan-niet gedemoniseerd worden van Fortuyn. Ik had de mening dat dat gebeurde, en nadat ik het boek ‘De puinhopen van acht jaar paars’ erbij trok, was mijn vader ook overtuigd.

De rest van de dag was na het Fortuyn-plein anders. Het spelen met de camera bleef nog steeds spelen met de camera, maar toch. Het eindigde met een bak koffie (en heerlijke Leffe Trippel) bij Hotel New York. En wat Feyenoord-fans, op weg naar de Kuip voor een – hoogstwaarschijnlijk – prima feest.

Dit bericht is geplaatst in Daily stuff met de tags , , , . Bookmark de permalink.