Dag weekend (2)

En daar gaat je vrije zaterdag. De intentie om spullen te halen bij de Karwei (onder andere een okkie-wokkie workmate, en wat klein spul) werd om 12:00 om zeep geholpen.

Speciaal voor het klussen ga je vroeg je nest uit. Immers: je wil slagen slaan. We liepen naar de Eendrachtshof, een parkeerplaats waar je wel eens wat ingeslagen ruiten zag, maar eigenlijk niet veel bijzonders. Immers: alles is bij mij uit het zicht.

Niet dus. Ik loop naar Margot (onze 206), en doe op afstand de auto open. Ik loop naar mijn deur, en zie dat deze ontzet is… Wat zeg ik: verkracht. Ik laat een vloek, en zeg dat hij opengebroken is. Ik kijk naar rechts, en zie een precies dezelfde 206, met hetzelfde verhaal. Een kort rondje geeft aan:

  • 2 x Peugeot 206 XS
  • 1 x Renault kangoo. Hierbij was de ruit maar ingeslagen
  • 1 x Slopel Astra. Het slopen was in werking gezet.

Normaliter had ik waarschijnlijk geen aangifte gedaan van inbraak. Mijn ervaring met de politie is niet bijzonder goed (onze buren zijn nog steeds niet opgepakt, en na 2 onterechte boetes verwaterd je relatie met de politie met grote stappen). Echter: na 4 auto’s verder zie ik in mij de taak om de politie te bellen (de eigenaar van de slopel scheen vroeg in de morgen al gezien te hebben dat er ingebroken was. En bedankt! (lul))

0900-8844. De politieagente aan de andere kant nam snel de kentekens op, en er werd gemeld dat er ter plaatse zou worden gekomen. Like: WTF. Dat had ik niet verwacht. Binnen 20 minuten was het spreekwoordelijke busje er, en twee jongens namen snel de schade op. Er werd besloten dat de forensische dienst erbij moest komen.
Dat duurt wat langer, hij moest uit Spijk komen, maar ging snel aan de slag.

3 van de 4 eigenaren zijn gevonden. Bij mij is de schade MINIMAAL €400,–, en dan hebben we het nog niet over de deur gehad.

This topic is worthless without pics. Tevens is dit voor de politie, en digitale aangifte. Kunnen jullie de foto’s erbij doen?

Dit bericht is geplaatst in Daily stuff met de tags , , . Bookmark de permalink.