Nieuwe server: Pandora

Na de Lightning in Amsterdam, en de Thunder thuis hadden we de Passionata. De Passionata is de server waar je dit nu nog op leest, en is een server gehost in het datacentrum van Ex-GrafiX.

Helaas, GrafiX is niet meer. Het is verkocht aan Datahouse, en sinds die tijd ben ik bezig om de administratie duidelijk te maken dat hun facturen niet kloppen. Weg dus bij GrafiX, jammer van de leuke tijd die ik daar heb gehad.

Alleen: mijn huidige Passionata is een oude bak, die ik gekocht heb van mijn oud werkgever Netnation/Flexservers. Na het vervangen van het fannetje heeft deze prima dienst verleend. Het nadeel: hij heeft geen railkit.

Dit is een probleem: de meeste webhosters vereisen (terecht) een railkit, en de Passionata heeft die niet. Dit met het feit dat het beesie toch al weer oud is zorgt er voor dat ik een nieuwe machine heb gekocht. Of nieuw: tweede hands, want ik ga geen €1400 neerleggen voor een nieuwe bak.

Dit is de Pandora geworden. Naar Griekse Mythologie was Pandora een vrouw die haar verlangen niet kon beheersen, en een belofte verbrak: zij opende een doos die al het verderfelijke van de wereld had.

De nieuwe statistieken van Pandora:

  • Server: HP Proliant DL360 G4p (dit is een platte machine)
  • 4 GB Geheugen
  • 300 GB aan SCSI Power, uiteraard RAID-1
  • FreeBSD 8.1

Ik wil met de Pandora een aantal zaken uitzoeken. Onder andere: powermanagement en encryptie voor de persoonlijke gegevens en maildirectory. In volgende posts zal ik mijn vindingen hierover posten.

Dit bericht is geplaatst in Daily stuff met de tags , , , . Bookmark de permalink.