Maltego Plugins

En kort voor de Minor Security Labs: Ik gebruik Maltego met SocialLinks CE en PeopleMon

Geplaatst in Daily stuff | Reacties uitgeschakeld voor Maltego Plugins

Gutenberg

En WordPress wil heel graag dat ik een nieuwe versie probeer. Prima hoor 🙂

Geplaatst in Daily stuff | Reacties uitgeschakeld voor Gutenberg

ports update

How to Use Portmaster to Update Ports

Geplaatst in Daily stuff | Reacties uitgeschakeld voor ports update

Het mes…

We zijn al ver in het aftakelen van onze vader. Hij zit zwaar onder de traagwerkende en snelwerkende morfine. De benen van ‘m zijn opgezwollen, en het vocht komt door de bandages heen. Natte voetstappen komen in zijn kamer in de hospice, later zullen zijn tenen zwart worden.

Waarom zijn benen opgezwollen zijn is een vraagteken. Is het de immunotherapie? Is het het falen van het hart vanwege de morfine? God knows. We hebben te dealen met het feit dat het lichaam vocht vasthoudt, en blijkbaar niet kwijt raakt. Het vocht lijkt ook omhoog te kruipen. Eerst de enkels, onderbenen, maar later ook bovenbenen. Ik zie een patroon, en lig al snel wakker van een volgende vijand: vocht in de longen overleeft die ouwe niet.

In één van die dagen kom ik aan bij de hospice. Ik word direct apart genomen door de wijkverpleging. Die avond heeft Pa in een aanval van verwardheid een mes gepakt, en heeft de bandages rond zijn benen los gesneden. De nachtdienst schrok zich kapot, ook omdat ze niet weten in welke staat Pa is, en wat verder te doen. Hij krijgt nieuwe bandages, en het mes verdwijnt. De wijkverpleging vraagt aan mij om het mes te zoeken in de kamer.

Het mes blijkt niet bij de kleding noch de medicijnen te liggen, en wordt uiteindelijk gevonden in de la in het nachtkastje. Ik besluit om het mes mee naar huis te nemen. Uiteraard weet pa van niets…

Vandaag vond ik bij het opruimen van de keukentafel het mes met de doos terug. Mijn broer heeft – na het overlijden – het mes uit de doos gehaald, er naar gekeken, het in de doos gestopt, en ‘officieel’ aan mij gegeven. Ik ben bang dat ik het mes mooi vind, maar er voorlopig nog geen sinaasappel mee ga pellen.

 

Geplaatst in Pa | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Het mes…

Angst…

Ik ben er afgelopen maand achter gekomen dat het overlijden van mijn vader in januari mij meer doet dan dat ik initieel dacht. Lichamelijk én geestelijk lig ik aardig in de kreukels, en hoewel @essebes en mijn werkgever mij alle ondersteuning geven die ik nodig heb, is dit een strijd die ik zelf moet voeren.

Ik heb besloten om de gedachten en gebeurtenissen vanuit mijn eigen perspectief op te schrijven. Ze krijgen de hashtag #Pa.

Eén van de beste boeken ter wereld (dixit Diederik) is Duin. Uit Duin komt de volgende quote:

“I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”
Geplaatst in Daily stuff | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Angst…